Šport

Lotto

Italijanska športna znamka Lotto je nastala leta 1973. Ime blagovne znamke izhaja iz priimka izumitelja – Caberlotto – in je sinonim za tehnološko dovršenost ter oblikovno inovativnost. Svetu se je najprej predstavila kot proizvajalka teniških športnih čevljev, danes pa se ponaša z izdelki za številne športne panoge, kot na primer: nogomet, odbojka, košarka,…

Danes s svojimi izdelki kraljuje v več kot 70 državah.

Ljubezen, ki jo Lotto goji do športa, je opazna že v visoko prepoznavnem logotipu, ki predstavlja dve delno prekrivajoči se športni igrišči. Znamka se je s prevzemom leta 1999 preimenovala v Lotto Sport Italia S.p.A.

Znamka proizvaja visoko zmogljivostna oblačila in obutev ter le te za prosti čas. Ugled znamke Lotto je plod osredotočenosti na inovativnost, slog in tehnološko dovršenost. Udobni in učinkoviti izdelki ustrezajo najvišjim standardom, pri tem pa ne pozabljajo na vse tiste, ki cenijo vizualno plat produkta.

Blagovna znamka Lotto obsega tri znamke.

Prva je Lotto Leggenda, ki zvesto ohranja dediščino podjetja. Druga, Lotto Works, ponuja visokokakovostno varnostno obutev, oblačila in dodatke. Tretja znamka, Le-DD, pa je skoraj v celoti posvečena mokasinom  natikačem in torbicam.